- Trifel ni di buat semalam,dah lama nak buat asyik lupa jer..akak ikut resepi Ms Hart..4411.
Ini la hasil nya. Tak berapa cantik tapi sedap...Cuba laa
Trifel
sumber: ms hart
1 gulung swiss roll perasa pandan(boleh guna apa apa perasa pun)
1 tin fruit cocktail
1 tin buah peach(optional)
4 sb tepung kastad
4sb gula pasir
1 tin susu cair
1 tin air(tin susu cair)
cara:
Potong swiss roll dan atur kan dalam bekas kaca (suka hati bekas apa pun)
siram kan swiss roll dengan sirap fruit cocktail..biar rata.
Tabur kan buah buahan cocktail.
Satu kan susu cair dengan air.
Ambil sedikit campuran susu tadi dan di gaul kan bersama tepung kastad dan gula tadi.
Kacau biar rata.
Kemudian masuk kan balik ke dalam susu tadi dan di masak dengan api perlahan,
Bila agak masak dan pekat,siram atas bekas swiss roll tadi.
Atur kan buah peach atau buah apa apa pun..janji senang mata memandang. Kalau tak da pun tak apa.
Sejuk kan dalam peti sejuk.
1 comments:
Kak Ezza, cari-cari resipi, tetiba perasan pulak kisah akak dgn trifle 4411!!! Thanks for trying, Kak! Sedap, kan? Selamat Hari Raya Aidiladha!
Post a Comment